Posted by antonsautoservice Informatie

Airco: ook in de winter!

 

Bijna iedereen kent het wel, hoe heerlijk is het als je een airco in de auto hebt in de zomer? Vooral met lange ritten in warm weer is de airco tegenwoordig bijna niet meer weg te denken. Minder bekend is dat de airco in de winter ook een functie heeft, namelijk het zuiveren en drogen van de lucht.

Airco ontvocht de lucht in de auto

Airco haalt het vocht uit de lucht in de auto. In de winter zit er minder vocht in de lucht dan in de zomer, maar toch beslaan de ruiten van de auto heel snel als u in de winter in uw auto stapt. Dit feit ontstaat doordat het buiten kouder is dan in de auto, hierdoor condenseert het vocht uit het interieur en dit zorgt voor beslagen ramen.

Het gebruik van de airco komt hier goed van pas, deze zuigt namelijk de (buiten)lucht aan en koelt deze dan waardoor de lucht ontvochtigd wordt, en daarna weer ongewarmd door het verwarmingssysteem. Dit draagt bij aan minder beslagen ramen en een betere luchtsamenstelling. Een airconditioning biedt een bestuurder en zijn passagiers daardoor ieder seizoen comfort en veiligheid.

Het is aan te raden om de airco ook tijdens de winter minimaal 1 keer per 2 weken aan te zetten. Niet alleen voor het vocht in uw auto, maar ook voor onderhoud van het aircosysteem. De circulatie van het koudemiddel en olie er voor zorgt dat de kans op lekkages in het systeem kleiner wordt.

 

Airco controle nu voor maar €75!airco

Anton’s Autoservice heeft van 15 november t/m 31 december 2016 een aantrekkelijke aanbieding op het gebied van airconditioning. Een gehele airco controle inclusief vulling n
ormaal: €90,75 incl. BTW,  maar nu:  €75,- incl. BTW!

Bel of mail ons gauw voor een afspraak!

info@antonsautoservice

06-22247190

Tags:

About Author

Write a Reply or Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *