Posted by antonsautoservice Informatie

4 belangrijke redenen voor het uitlijnen van uw auto


uitlijnapparaat
Bij Anton’s Autoservice beschikken we over de nieuwste apparatuur en geavanceerde technieken om uw auto optimaal uit te lijnen. Maar waarom zou u nou uw auto uit moeten laten lijnen? In dit artikel proberen wij u meer uit te leggen over waarom uitlijnen en hoe dit in zijn werk gaat.

De belangrijkste redenen om uw auto uit te laten lijnen

  1. Beperking van de slijtage van de banden
  2. Brandstof besparing
  3. Verbeterde wegligging
  4. Optimale veiligheid tijdens het autorijden

 

Bij het uitlijnen van uw auto worden de ophangingsdelen aan de voor en achterzijde van de auto exact op elkaar afgestemd. Dit zorgt ervoor dat de banden recht op de weg staan en bijvoorbeeld niet naar buiten of naar binnen gedraaid staan. Verder uitleg over de uitlijning vind u verderop in dit bericht.

Wanneer uw banden optimaal op de weg staan, is de weerstand tussen de banden en de weg minimaal, en rolt de auto gemakkelijk. Hierdoor slijten de banden mooi gelijkmatig af, wat direct ook zorgt voor de minste slijtage. Daarnaast zorgt het ook voor brandstof besparing. Met minder weerstand hoeft de motor van uw auto minder hard te werken om te kunnen rijden.

Een ander logisch gevolg wanneer uw banden optimaal op de weg staan, is dat uw wegligging sterk verbeterd. Hierdoor houd u makkelijker controle over uw auto in bochten en onvoorziene situaties. Met de verbetering van de wegligging verbeterd dus ook automatisch uw veiligheid in het verkeer.

 

Wanneer uitlijnen?

Wanneer is het zowieso aan te raden om de uitlijning te controleren? Hier onder vindt u een overzicht:

  • Als u in een aanrijding betrokken bent geweest
  • Wanneer uw banden onregelmatig slijten
  • Wanneer er problemen zijn bij het sturen van de auto (denk hierbij aan, naar links of rechts trekken, het stuur draait niet terug na een bocht of uw stuur staat niet recht als u rechtdoor rijd)
  • Als u nieuwe banden koopt en daar zo lang mogelijk mee wilt rijden.
  • Wanneer er een onderdeel van de ophanging is vervangen.

 

Wat is het verschiUitlijner kochl tussen uitlijning en uit balancering van de banden?

Uitlijning en uit balancering van de banden worden vaak met elkaar verward maar zijn twee totaal verschillende begrippen: De uitlijning betekent dat de wielen worden bijgesteld tot ze loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar staan. Een band uitbalanceren betekent dat het wiel in evenwicht is bij het rollen. Balanceren gebeurt dus bij het wiel zelf, en uitlijnen gebeurt bij de ophanging van de auto.

Meer weten over wat er gebeurt bi het uitlijnen? Lees dan hier meer!

 

Is uitlijnen duur?

Eigenlijk vallen de kosten van het uitlijnen reuze mee wanneer we kijken naar de kostenbesparing die eruit volgt. Wanneer uw auto rondom uitgelijnd wordt is de monteur ongeveer 45 minuten bezig. Hij gebruikt hiervoor geavanceerde meetapparatuur om uw auto optimaal uit te lijnen. U kunt uw auto ook eerst laten controleren, voordat u besluit om hem uit te lijnen.

Controle: € 20,-

Sporing bijstellen: € 35,- (dit gebeurt bij vervanging van een onderdeel van de ophanging)

Uitlijnen: € 70,-

Wanneer bij de controle blijkt dat uw auto uitgelijnd moet worden, dan vervallen de kosten van de controle wanneer u de uitlijning uit laat voeren.

 

Wilt u uw auto laten controleren? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Maak een afspraak via ons contactformulier of bel ons op 06-22247190.

 

Tags:

About Author

Write a Reply or Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.